Relații de cuplu, sexualitate, Shakti's energy

Vindecarea relației cu Plăcerea

Energia sexuala este forta care sta la baza vietii noastre, e ca radacina care te sustine pe tine in aceasta existenta.

 Desi atat de dorita, ravnita si necesara in viata noastra este prima energie care este taiata la un copil, prima energie ascunsa. Desi sustine si da viata o tinem ascunsa in beciurile vietii noastre.

Mi-a luat ceva pana ce am inteles si simtit in corp in inima ca energia sexuala nu are nimic de-a face cu sexul. Sexul e doar o parte mica si infima a energiei. Si nu ascundem aceasta energie sexuala pentru ca ne e frica de Sex ci pentru ca ne e frica de Placere.

Placerea fie ea traita in orgasm, in timp ce stai pe o plaja, traita in timp ce mananci o piersica, in timp ce stai intr-o padure, PLACEREA e bucurie de viata, e conectare totala la prezent, esti total in aceea experienta. Si cand ma refer la placere nu ma refer doar la cea sexuala ci la Faptul ca te bucuri de viata ta la maxim si de tot ce traiesti. Te simti VIU, plin de energie, in contact cu tine, cu totul din jurul tau.

Placerea te pune in contact cu Energia ta Vitala, cu Forta ta interioara, cu Dorintele si Visele tale interioare, cu Chemarea TA..

Parintii, bunicii, profesorii si alti care ne-au marcat in perioada copilariei au fost marcati de frica in fata acestei bucurii de viata. Au pastrat varianta secreta si murdara a sexului, care conduce la o eliberare a unei energii cu care nu stii ce sa faci si multa vinovatie daca ajungi sa traiesti placerea.

Iar felul in care ne-a fost trunchiata de mici aceasta energie nu ne-a dus sa ne pierdem dorinta de sex brut, rapid si mult ci de fapt ne-a facut sa ne-a transformat in doua categorii de oamenii:

1. Cei care au blocat energia sexuala si carora le e frica sa simta placere. Sunt cei care nu sunt in contact cu corpul lor, care nu simt senzatiile, care au nevoie de control, care au nevoie de ceva intens, dramatic ca sa simta in sfarsit, retrasi, in comparatie cu ceilalti, nemultumiti de ei sau de relatiile lor, cautand mereu acel ceva. Au nevoie de aceea relatie in care sa se poata deschide in siguranta si sa experimenteze lucruri noi. Stiu ca le lipseste ceva in viata lor, se simt tristi ca nu sunt in contact cu ei, ca nu simt si cauta acele experiente profunde in care incet sa se relaxeze pentru a lasa energia blocata sa iasa la suprafata. Sunt persoane carora le e greu sa aiba incredere in ceilalti si isi cauta cu atentie prietenii. E posibil ca aceasta energie sexuala sa fie blocata in relatia cu mama, datorita experientei ei sau preconceptiei, educatiei primite de la ea legat de ce e bine sau nu sa simti, sa te exprimi. Poate fi invatat acest comportament datorita felului in care ea traia energia sexuala..

si/sau

2. Cei care stau pe un vulcan de energie sexuala insa carora le e rusine sa accepte ca e in interiorul lor dorinta si placerea. Sunt persoane curioase, care traiesc intens dansul, sportul, sexul care emana pasiune, insa se sperie cand simt prea mult. Le e rusine de dorintele pe care le au si  nu se accepta pe ei ca fel de a fi, fiindu-le dificil sa integreze in viata lor, in relatiile lor acest aspect. De obicei sunt persoane care au nevoie sa fie cu mai multe persoane in acelasi timp pentur ca se simt ca se blocheaza cu energia intr-o singura relatie. Au nevoie sa incerce ceva nou si cauta adrenalina si pasiunea pe oriunde merg. Cauta acceptarea de care au ei nevoie sa si-o dea in ceialalti. E posibil ca aceasta energie sexuala sa fie blocata in relatie cu tatal care nu a acceptat anumite manifestari, experiementari, exprimari, curiozitati ale copilului pe care le-a pedepsit si a incercat sa le tina sub control.

In oricare tabara ai fi e nevoie de o vindecare a conexiuniii cu energia sexuala pentru ca asta e legatura noastra cu Viata Insasi. Pana nu vindeci radacina, nu o lasi sa fie puternica nu ai cum sa iti traiesti viata in totalitate si in acord cu cine esti tu.

logo full gold

Ca o foame de reintregire, de a atinge aceea stare pe care o cauti reactiv sau inconstient felul in care cautam sa ne vindecam acest lucru este:

  1. Prin relatii sigure, pline de iubire si conexiune in care sa gasim spatiul de a lasa energia plina de viata sa se exprime. Ne dorim ca celalat sa vada si sa ne ofere aceea iubire hranitoare si acceptare. Ne dorim un partener care sa fie in vreun fel incat sa ne deschida si langa care sa crestem. Uneori se intampla de multe ori sa nu stea langa noi, de unde si tristetea si dezamagirea si tristetea. Suntem curiosi sa incercam ceva nou dar din timiditate nu cerem, nu spunem, nu dorim. Se dezvolta dependenta de un partener care asigura acest cadru sigur.
  2. Prin experiente intense, dese, pline de pasiune. E posibil sa ai o relatie si sa vrei sa traiesti alte experiente cu alti parteneri pe langa sau pur si simplu sa ai parteneri mai multi. Te lasi condus de acel fior care iti spune da cu aceasta persoana poti sa manifesti toata energia ta, poti sa fi tu insuti, poti fi total. Celalat te accepta, te vede asa cum esti si te primesti cu tot ce esti – intens, salbatic, pasional. Se dezvolta dependenta de adrenalina, a experiementa si a incerca cati mai multi parteneri.

Cu totii cautam sa lasam aceasta energie sa curga liber, sa lasam bucuria si placerea sa se exprime in vietile noastre. Ne dorim acceptare, exprimare de sine si vindecare de trecut.

Aceasta cautare e diferita daca e dintr-un spatiu inconstient si alta e daca e intr-un spatiu Constient. Atata timp cat axista o parte din noi care urla sa fie vindecata iar noi o cautam inconstient in afara noastra aceasta va ramane o rana deschisa pentru ca ceilalati nu ne pot da ceea ce noi avem nevoie. Constient la ceea ce e in tine poti alege sa vindeci aceasta energie in mod voit, sa iti construiesti aceea experienta care te va aduce pe tine in conexiune cu tine insuti.

Ce am descoperit eu zilele acestea e ca Cei care au blocata energia sexuala si carora le e frica sa simta placere au nevoie de o vindecare cu energie Feminina, yin. Au nevoie de Aceea experienta plina de iubire, conexiune, prezenta, incredere pentru a se putea deschide, pentru a desface acel lacat care sta la intrare. De indata ce usa e deschisa si spatiul este safe pot experimenta placerea, bucuria, se pot bucura de sexualitate, pot scapa de sentimentele de vinovatie, se pot accepta pe ei si pot explora cum este sa simti placere, sa iti simti corpul. Aceasta vindecare constienta presupune vindecarea relatiei cu Mama, cu energia feminina si integrarea Arhetipului Feminin in Fiinta ta.

Cei care stau pe un vulcan de energie sexuala insa carora le e rusine sa accepte ca e in interiorul lor dorinta si placerea au nevoie de experienta yang, sa treaca dincolo de a experimenta pasiunea, focul, energia cu un partener care tanjesc si vor aceasta energie sau care o primesc, o accepta, se bucura de ea. Pentru ei e important sa se bucure ei insisi de aceasta energie, sa o traiasca cu placere, sa accepte ca asta e in ei, sa o traiasca in corp indiferent cu ce fel de partener sunt, indiferent ce activitate fac. Aceasta vindecare constienta presupune vindecarea si relatiei cu Tatal, cu energia masculina si integrarea Arhetipului Masculin in Fiinta ta.

Vindecarea constienta poate sa rupa dependente, tipare grele si vechi legate de sexualitate, placere si te pune in Legatura directa cu viata insasi, cu Bucuria de a Trai si a-ti trai viata, cu curiozitatea si creativitatea, cu iubirea si Esenta a cine esti tu.

Primul pas e sa descoperi in tine care iti e relatia cu placerea, cat de conectat esti cu energia sexuala, cat de conectat esti cu viata ta…

Iar apoi sa incepi sa traiesti constient si prezent la ce ai tu nevoie sa iti oferi. Sa duci atentia de la ce iti pot oferi ceilalti la exact ce ai tu nevoie. Ce iti poti tu oferi? Ce poti tu sa faci pentru a te simti viu, pentru a trait pasiunea, pentru a simti bucuria, pentru a simti ca te exprimi cu total in acord cu cine esti tu?

Ce experienta/e ai nevoie sa traiesti pentru a lua aceasta presiune, vina, atasamentul fata de energia sexuala????.

Ceilalti ne pot sprijini in acest demers insa acceptarea lor sau suportul lor nu va fi niciodata suficent pentru noi, nu vor umple golul, durerea care e in noi.

Alegerea de a Trai Constient e Alegerea TA!

Cu drag de feminitate

Trimite-i unei prietene

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *