Evenimente feminitate, Practici feminine, Recomandări

Ce se întâmplă în workshopurile de Feminitate?

Am fost intrebata zilele astea ce se intampla la un workshop de feminitate sau la o seara de feminitate? Cum se desfasoara, ce se face si de ce?

Suntem tot mai multe obisnuite cu evenimente de prezentare de 1-2-3 ore in care o persoana vorbeste iar noi gasim informatii si idei noi. Citim carti, ne uitam la video-uri inspirationale si nivelul nostru de cunostinte creste. Primim foarte multa informatie din toate directiile care sa ne sustina in dezvoltarea noastra si e minunat. Insa toate astea raman la nivel de cunostinte, la nivel mental adica la nivelul de idei bune.

Suntem obisnuite sa fim inactive si pasive la viata noastra si sa fim de acord sau nu, cu ceea ce oamenii pe care noi ii credem destepti/educati/realizati/etc vorbesc in fata noastra. Alegem sa fim pasive, sa evitam actiunea si sa ne acuzam in interior ca viata noastra nu se schimba, sa fim nemultumite de cum suntem si de alegerile pe care le facem.

Retreat de Feminitate si Rasfat(1)

Si e o vreme pentru toate. E o vreme in care acumulezi insa daca vrei sa faci o schimbare in viata ta, daca vrei sa dezvolti parti noi din tine, daca vrei sa inveti sa te accepti si iubesti va trebuie sa faci o ALEGERE de a Actiona, de a-ti lua viata in propriile maine si a inceta sa mai fi o victima.

wake up

Si este un pas mare intre cunostinte (teorie) si cunoastere (simtire). Atunci cand avem cunoastere simtim si traim aceste lucruri care prima data le stiam la nivel teoretic.

Prima data informatia noua ajunge la noi la nivel teoretic pentru a mintea sa o digere, integreze si inteleaga. Sunt multi guru/maestrii care traiesc la acest nivel dar care nu traiesc ceea ce stiu in viata care, care nu au incorporat in corpul si emotiile lor.

Dupa o perioada in care am acumulat teorie ne oprim si incepem sa o aplicam in viata noastra. Unele functioneaza, unele nu insa stim asta abia dupa ce incercam si simtim ce se potriveste pentru noi. Aceasta aplicare presupune a incerca nou, a face lucrurile diferit si a iesi din zona de comfort pentru a te experimenta si altfel.

Iar al treilea nivel este acela in care nu mai trecuie sa facem un efort in actiunile noastre pentru ca acestea sunt deja intiparite in noi la nivel de suflet, emotii si inima.

18439_Zen_proverb_obstacle_path

Felul in care cunostintele teoretice se transforma in fel de a fi este prin corp si prin expansiune. Prin faptul ca ne punem in cotact cu corpul atunci ne miscam energia stagnanta, ne constientizam emotiile reprimate, ne conectam mintea cu inima, ne testam practic ceea ce functioneaza pentru noi si asa ajungem sa ne cunoastem mai bine.

Datorita felului in care am fost crescute in familie si societate, datorita experientelor in relatii pe care le-am avut, pastram in corp si in jurul inimii constrangeri, temeri, rusine, vina, conceptii despre viata si relatii care nu ne sustin si care ne iau din energia vitala. Sa reprimi aceste emotii si amintiri iti consuma multa energie si timp.

Meritam sa traim o viata in Bucurie si fericite ca suntem Femei!

Workshopurile de feminitate sau serile de feminitate sunt evenimente in care se creeaza experiente noi pentru a te exprima prin corp sau a-ti exprima emotiile, se creeaza un spatiu sigur unde sa poti sa fii vulnerabila si sa fie persoane care sa te asculte, exista momente in care mintea si corpul se conecteaza prin miscare constienta, dans, meditatii ghidate, mantre.

CircleOfWomen

Femeile care participa la aceste evenimente sunt Femei care doresc sa faca o schimbare in viata lor, doresc sa isi cunoasca parti din ele insele si gasesc in grupul de femei suportul pentru aceste schimbari si constientizari.

In evenimentele experientiale de feminitate se gasesc bucurie, raset, imbratisari, un spatiu pentru a fi asa cum simti.

Este un loc unde daca vrei poti sa stai cu tine insati sau daca vrei poti sa stai cu alte femei. E un loc in care nu esti fortata sa fii intr-un anumit fel ci esti incurajata sa simti inauntru tau ce anume ti se potriveste si sa simti ce e potrivit pentru tine.

E posibil sa fie momente in care vei simti ca ti-e teama, sau ca esti timida sa te exprimi, sau ca celelalte femei sunt mai bune/frumoase/deschise decat tine si vei vrea sa fugi departe. Insa atunci e momentul sa stai si sa primesti sustinerea si iubirea care vin din grup si din partea facilitatorului.

E safe sa citim si sa stam in minte fiind destepte, insa e Extraordinar sa ne simtim bine in corpul nostru, sa ne simtim pline de energie de viata si sa descoperim cine suntem Acum in acest moment si acest corp.

Si DA vei face exercitii si meditatii noi, vei constientiza lucruri noi pentru ca le vei simti si trai, vei ajunge mai aproape de tine insati si vei celebra frumusetea pe care o gasesti in tine si vor fi momente in care vei iesi din zona de comfort. Dar numai asa putem avea schimbare si expansiune.

E momentul sa Alegem sa renuntam la scuze si sa devenim Responsabile pentru viata pe care o avem. Suntem Creatorii vietii noastre insa pentru a fi creatori constienti e important sa ne cunoastem si sa aducem in iubire partile inconstiente care ne conduc din umbra.

Pentru ca noi femeile suntem tare frumoase, radioase si pline de viata iar cand ne adunam impreuna aceste calitati se multiplica si au efecte asupra vietii noastre.

 

Hai cu noi in Calatoria Reginelor in Thailanda, 11 – 20 Aprilie 2018

 

download

 

Copyri­ght 2012-2014 Lia Bolte – Toate drep­tu­rile rezer­vate. Orice utilizare a textului chiar si partial, fara acordul autorului este considerat infractiune si pedepsita penal.

Trimite-i unei prietene

3 thoughts on “Ce se întâmplă în workshopurile de Feminitate?”

  1. Pingback: Tabara – Intoarcerea la Feminitate | Blog de povesti

  2. Pingback: De ce cursuri de Feminitate? | Blog de povesti

  3. Pingback: Trezirea Simțurilor – retreat de feminitate | Femeia Trezită

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *