Eliberarea de stres și tensiuni – Workshop practic

11132099_10152755526767344_1812926447_n

 IUNIE 2018, Bucuresti

Poate lucrezi in conditii de stres, cu deadline-uri care sunt multe, mailul tau e zilnic invadat, vorbesti la telefon mult prea mult si esti tot timpul intr-o stare de a face. Traim cu frica de ce ni se poate intampla, cu prea multa competitie si plangeri. In relatii exista tensiuni si abuzuri emotionale, fizice si/sau sexuale. Avem credite pe care nu le putem plati, vacante scurte in care facem prea multe. Poate am trecut prin experiente traumatice precum accidente, boli, operatii, nasteri, abuzuri.

Toate astea chiar daca le-am uitat sau alegem sa le ignoram raman in corpul nostru. Fara sa ne dam seama de fapt raim intr-un stres continuu iar corpul nostru se resimte sub greutatea stresului fie avand un corp rigid, fie dureri de cap, de spate, insomnii.

Majoritatea oamenilor atunci cand trec prin situatii de stres, tensiune sau traume, ei se contracta, isi retin reactia si retin stresul la nivel muscular. In timp aceasta contractie duce la cresterea nivelului de stres in corp, la depresie, conflict, nemultumire fata de viata, boli ale sistemului imunitar, etc

images (13)

Studiile efectuate de Dr. David Berceli au aratat ca animalele care trec printr-un eveniment de panica/stres imediat dupa se scutura si se tavalesc pentru a elibera emotia. Si isi continua viata fara frica, fara a se imbolnavi sau a se ascunde.

Citeste si articolul Ce anume ne Streseaza

Si la oameni acest mecanism de tremur, scuturare si de eliberare a stresului/emotiei/tensiunilor/traumei este NATURAL insa noi il blocam si controlam.

*******

Participa si tu daca vrei sa ai puterea asupra vietii tale si sa ai o practica pe care o poti folosi atunci cand vrei sa le eliberezi de stres sau tensiuni.

Daca vrei sa devii formator in metoda TRE® acest week-end este obligatoriu in procesul formare.

*****

TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) este un proces simplu si profund in acelasi timp. Cuprinde o serie de exercitii care sustin corpul sa elibereze stresul, trauma si tensiunile la un nivel profund, muscular. Activeaza reflexul natural de tremur al corpului care elibereaza stresul la nivel muscular si calmeaza sistemul nervos. 

Cand acest tremur natural este activat, insotit de un mediul de incredere ofera posibilitatea corpului sa se elibereze natural de stari de stres si traume, revenind la starea naturala de echilibru.

Beneficii ale exercitiilor TRE® :
– reducerea nivelului de stres
– stare de relaxare
– echilibrare emotionala
– inlatura insomniile si aduce un somn profund
– opreste activitatea mentala excesiva
– aduce mai multa energie
– reduce conflictele interelationale
– reduce nivelul de anxietate
– vindecarea ranilor produse in accidente sau in soc

De ce este TRE® unic?
– procesul TRE® a fost creat pentru a activa tremurul muscular natural lasand corpul sa isi regleze si elibereze nivelul de stres fara nici o interventie din exterior.
– TRE® e un proces somatic, iar corpul se elibereaza de trauma si stres fara ca persoana sa fie nevoita sa povesteasca momentele. Facilitatorul nu e interesat de povestea din spatele traumeitreaca prin durere
– TRE® e un proces care se invata foarte usor de catre persoana care primeste sesiunea. Asfel incat nu creaza dependenta fata de terapeut si poate sa fie folosit in orice situatie stresanta
– TRE® este invatat automat de catre corp, iar data viitoare cand te vei gasi intr-o situatie stresanta reactia automata a corpului va fi de tremur natural
– TRE® e un proces eficient de eliberare a traumei. Totusi nu este un proces care trebuie sa inlocuiasca terapia.

TRE

Procesul TRE este un mediu sigur, de incredere, unde nu exista nuditate sau obligatia de a impartasi lucruri despre tine. E un proces practic unde 80% vom avea practica si 20% teorie.

Facilitator:

AAEAAQAAAAAAAAILAAAAJGFiNDA5YmJmLWRjODktNGUxMi05MDQ2LWRhMjkxZmU3MTQ5OQFiona Leibowitz este trainer international certificat in metoda TRE (exercitii de eliberare a tensiuni si traumei) si consilier in sanatate sexuala. Cu experienta de peste 20 de ani in munca cu grupuri si sesiuni private, analizand dezechilibrele din minte si corp care ne afecteaza armonia vietii, Fiona practica si faciliteaza technici taoiste pentru barbati si femei creand programul NECTAR – un spatiu sigur, cu metode practice si accesibilie oricarei persoane pentru a lucra si transforma energia sexuala si a ne echilibra santatea. Fiona lucreaza international petrecandu-si timpul intre Africa de Sud, Thailanda si America unde organizeaza cursuri  si sesiuni private.

” Motivul pentru care am renuntat la consiliere si am decis sa folosesc doar TRE ® in sesiunile individuale este pentru ca am inteles ca la un nivel subtil corpul nostru stie de ce e nevoie sa renunte. Ca si consilier am folosit tehnici de respiratie, vizualizare, meditatie pentru oferi suport persoanelor sa isi identifice traumele, sa renunte la stres si sa traiasca o viata in bucurie. Problema in munca mea e ca majoritatea clientilor continua sa revina la sesiuni, cu aceleasi probleme. Simteau ca nu pot sa aiba incredere in viata sa se relaxeze. Chiar daca stiau care sunt lucrurile care le apasa traumele nu reuseau sa se relaxeze. Imi doream sa descopar o tehnica care sa fie practica si sa il faca pe client independent.  In munca cu acesti clienti am realizat ca atunci cand corpul nostru se CONTRACTA de fapt ne ofera o forma de protectie. Cand am descoperit TRE ® a fost clar ca este metoda simpla prin care las corpul sa traiasca contractia fara a asculta povestile si a produce mai multa durere. Iar dupa ce clientul ajunge acasa e ceva ce poate practica singur. Are puterea asupra vietii lui.

create_thumb-1

Cine poate participa la acest workshop?

Nu este necesara nici o experienta in vreun curs sau vreo metoda.

TRE functioneaza foarte bine pentru cei care au in corp multe tensiuni si stres si care au ajuns sa somatizeze fizic si vor sa invete o metoda practica pentru a se elibera de ele.  O viata traita fara stres si tensiuni e o viata in curgere, traita numarand binecuvantarile si cu bucurie.

Este un workshop recomandat psihologilor, coach-ilor, profesori, consilieri si altor terapeuti care lucreaza cu persoane care sunt in situatii de stres sau au probleme de sanatate.

Nu este necesara nici o experienta in vreun curs sau vreo metoda.

Detalii organizatorice

Cand: IUNIE 2018

Locatie: Bucuresti

Program: 10:00 – 19:00. Programul este flexibil in functie de dinamica grupului

Workshop-ul se va desfasura in limba engleza.

Daca ti-a placut metoda poti deveni facilitator – aceste 3 zile sunt prima etapa.

3 zile de training in grup in care se vor parcurge:

– elemente de anatomie, neurologie, legate de stres, trauma si in legatura cu procesul TRE®

– intelegerea procesului natural de tremur generat de proces

– mecanisme de aparare si cum se leaga de procesul TRE®

– strategii de creare a unui spatiu de incredere si elemente de impamantare a energiei

– elemente de baza a terapiei in grup

– introducere in tehnica TRE® si practica individuala de tremurat

– sesiuni practice de TRE®

Daca doresti sa primesti detalii despre TRE si etape in inscrierea pentru curs si formare ca si formator te rog sa imi lasi un mesaj.

Cu drag de feminitate

7 thoughts on “Eliberarea de stres și tensiuni – Workshop practic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s