Practici feminine, Recomandări

Pericolul din tampoane și absorbante

 Îți introduci Monsanto în vagin? 85% din tampoanele si produsele pentru igiena feminină sunt contaminate cu glifosat, erbicidul cancerigen

La sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, peste 50 de femei din Statele Unite au murit din cauza tampoanelor. Deși FDA (Autoritatea Naţională SUA Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) și industria igieniei pentru femei s-au străduit din răsputeri să camufleze această întâmplare reală (și să o eticheteze ca fiind doar un ”zvon”), s-a descoperit că tampoanele fabricate din anumite fibre nenaturale conțineau bacterii letale și transmiteau o cantitate suficientă de chimicale pentru a omorî sau vătăma peste 1.000 de femei.

Asociaţia Consumatorilor Organici a publicat următoarele:

Cea mai gravă contravenţie a constituit-o tampoanele ultra-absorbante Rely ale firmei Procter and Gamble. Potrivit cărţii Soap Opera: Povestea din Spatele Uşilor Procter and Gamble, compania a respins de ani întregi plângerile consumatorilor referitoare la tampoane. Printr-un protocol  din 1975 al companiei s-a dezvăluit că tampoanele Rely conţineau agenţi cancerigeni cunoscuţi şi că produsul modifica organismele naturale aflate în vagin. Tampoanele Rely au fost retrase de pe piaţă în 1980, dar multe femei susţin că acestea le-au cauzat histerectomii şi infertilitate.

În rândul femeilor conştiente de sănătatea lor, toxicitatea tampoanelor de masă e de mult timp un motiv de preocupare. „La fel cum refuz categoric uleiul din seminţe de bumbac, din acelaşi motiv spun un „nu” ferm la a-mi introduce bumbac toxic în vagin”, notează Meghan Telpner. „Ştiaţi că 84,000 de livre de pesticide sunt pulverizate anual în SUA, pe 14,4 milioane de acri de cultură convenţională de bumbac?”

Mătasea artificială (vâscoza) folosită la Tampax este făcută din pastă de celuloză. Ultima dată când am verificat, nu exista o asemenea chestie precum copaci de vâscoză, iar copacii nu se transformă prin magie în mătase artificială – e nevoie de sute de chimicale. Cel mai mare pericol se află procesul de albire cu clor a pastei de celuloză. Prin acest proces se creează hidrocarburi clorurate, un grup de chimicale periculoase prezentând produse secundare care includ dioxinele, unele dintre cele mai toxice substance cunoscute. Nu există nivele sigure de dioxine, sunt imposibil de distrus şi astfel continuă să se acumuleze în ţesuturile noastre.

Erbicidul toxic de la Monsanto a fost găsit în 80% din produsele pentru igiena femeilor

Iată-ne în 2015. Glifosatul, chimicalul găsit în erbicidul „RoundUp” produs de Monsanto, ultilizat pe recoltele de bumbac modificat genetic, este descoperit în marea majoritate a produselor pentru igiena femeilor.

Echipa de cercetători de la Universitatea Naţională din La Plata, condusă de Damian Marino şi-a făcut publice cercetările weekendul trecut. De ţinut cont că o asemenea cercetare nu ar fi niciodată condusă într-o universitate din SUA, pentru că Monstanto s-a infiltrat şi i-a mituit. De exemplu: profesorul discreditat, Kevin Folta de la Universitatea Florida, care a fost prins în timp ce primea 25,000 $ din partea Monsanto, după ce a minţit public că nu a avut legături financiare cu companiei. Deşi minciunile și violarea eticii universității de către Folta au fost date în vileag, Universitatea Florida nu găseşte nimic în neregulă cu asemenea înşelăciuni.
„O echipă de oameni de ştiinţă argentinieni a găsit urme de glifosat în 85% din produsele de îngrijire personală şi cele de igienă feminină care conţin bumbac şi sunt achiziţionate de obicei din farmacii şi supermarketuri”, notează Revolution News.

„Studiul a avut în vedere un eşantion de produse din farmacii şi supermarketuri din zona La Plata, şi s-au analizat tampoanele şi tifonul din bumbac, precum şi produse de uz feminin. Rezultatele obţinute de la toate produsele comerciale au arătat 85% glifosat şi 62% AMPA (un metabolit sau derivat al glifosatului). Aproape 100% din bumbacul produs în Argentina este transgenic, iar glifosatul este aplicat în timp ce coconul de bumbac este deschis.”

De asemenea,

ft99127

Revolution News relatează:

„Raportul ne-a şocat”, a spus Dr. Medardo Ávila Vázquez, un participant din Cordoba al conferinţei.

„Ne-am concentrat atenţia asupra prezenţei glifosatului în mâncare, dar nu ne-am gândit că produsele pe care le folosim în toate spitalele şi centrele de sănătate din ţară pentru a vindeca pacienţii, sunt contaminate cu un produs cancerigen. Autorităţile trebuie să dea un răspuns urgent în această situaţie.”

Este cunoscut faptul că glifosatul cauzează cancer, dar propagandiștii sunt plătiți pentru a ascunde adevărul

Glifosatul este un chimical cancerigen cunoscut. Organizația Mondială a Sănătații l-a clasat ca fiind ”probabil cancerigen”, și multe alte studii îl asociază categoric cu un proces de tulburare endocrină care duce la cancer.

APE a conspirat cu Monsanto de zeci de ani pentru a păcăli publicul să creadă că glifosatul este inofensiv, chiar după ce știau că particula este extrem de periculoasă.

Forbes.com, denumită de EVIL.news ”cel mai afurisit editor de știri”, a avut un rol esențial în publicarea propagandei Monsanto prin intermediul propagandiștilor profesioniști plătiți ai corporației, cum ar fi Henry Miller și Jon Entine. Ambii au fost prezentați ca fiind ”mercenari OMG” care trădează umanitatea și sprijină otrăvirea chimică a lumii, în schimbul banilor.

S-a descroperit chiar că glifosatul contribuie la răspândirea cancerului în concentrații de o mie de miliarde, ceea ce înseamnă că și o expunere scăzută la folosirea tampoanelor poate duce la cancere letale în cazul femeilor. (Industria OMG spune că femeile care sunt preocupate de OMG sunt ”anti-știință” și prea tămpite pentru a întelege tehnologia.)

Este neîndoielnic faptul că vaginul absoarbe chimicalele găsite în tampoane. Când aceste tampoane sunt fabricate din bumbac modificat genetic – marea majoritate a bumbacului care este cultivat în scop comercial – conțin aproape întotdeauna glifosat care se absoarbe prin pereții vaginali și pătrunde în sânge.

Aceasta înseamnă că pe lângă contaminarea mâncării cu glifosat, femeile trebuie să aibă acum în vedere posibilitatea de a fi otrăvite cu glifosat în vagin, prin intermediul bumbacului modificat genetic utilizat în tampoane și alte produse pentru igienă.

Către toate jurnalistele mituite care promovează agenda Monsanto – cum ar fi Tamar Haspel de la Washington Post (unde Monsanto și-a infiltrat oameni) – SĂ VĂ FIE RUȘINE pentru continuarea războiului industriei chimice asupra femeilor.

De ce ar trebui să folosiți doar produse de igienă feminie organice

 Singura cale de a evita prezența organismelor modificate genetic în interiorul vaginului dumneavoastră este să folosiți produse de igienă feminine organice verificate făcute din bumbac organic sau alte materiale organice sau cupa mentruala din silicon.

Consumatorii uită cu ușurință că blugii le sunt făcuți din bumbac modificat genetic impregnat cu glifosat…sau că tifonul de bumbac din trusa de prim-ajutor conține de asemenea același bumbac modificat genetic și glifosat. De fapt, chiar și bețișoarele de urechi și dischetele demachiante sunt de obicei modificate genetic.

În conlcuzie, dacă vrei cu adevărat să încetezi a-ți mai introduce Monsanto în vagin (sau urechi, nas și alte părți ale corpului), va trebui să îți găsești cu atenție o sursă de produse organice, nemodificate genetic pentru aceste nevoi.

ft99127

Variante sanatoase pentru tampoane si absorbante:

Cupa Menstruala

Absorbante textile

𝑶𝒇𝒆𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒓𝒆𝒖𝒏𝒂 𝒄𝒖 𝑳𝒐𝒐𝒏𝒂𝑳𝒚𝒔 𝒐 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆 𝒅𝒆 5% 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆. 𝑪𝒐𝒅 𝑹𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆: 𝑭𝒆𝒎𝒆𝒊𝒂𝑻𝒓𝒆𝒛𝒊𝒕𝒂5

Articol tradus de Simona Nicoara

Varianta originala AICI

Trimite-i unei prietene

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *