Evenimente feminitate, Guest post, Practici feminine, Recomandări

Cum să eliberăm stresul depozitat în corp

Să ne acordăm timp pentru deblocarea „mușchiului sufletului”

psoas2

Petreci mult timp în fața calculatorului, în avion, în mașină? În acest caz șoldurile tale se poate să fie „închise”, ceea ce îți influențează capacitatea de a dansa, dar mai rău decât asta, îți poate cauza stress și frică nejustificate. Mușchiul psoas, care mai este și cunoscut ca „mușchiul sufletului”, este un mușchi lung localizat de o parte a regiunii lombare a coloanei vertebrale și marginea pelvisului.

Detalii workshop:

 

Eliberarea de stres si tensiuni Bucuresti aprilie 2016

Este unul dintre cei mai mari mușchi din corp și este un loc unde depozităm adesea stresul sau traumele, care ne poate influența literalmente dispoziția și perspectiva asupra vieții. Am explorat recent în profunzime cât de multă frică poate să ne inhibe capacitatea de a gândi clar, creând astfel o perspectivă nesănătoasă care ne poate dăuna nouă și celor din jurul nostru. Hai să vedem unde ar putea fi stocată frica în corpul nostru, și câteva modalități de a o elibera.

La oameni, extremele celor două polarități ar putea fi descrise corespunzător ca IUBIRE (+) și FRICĂ (-). Iubirea alimentează dezvlotarea, creșterea. În contrast, frica oprește creșterea. – Dr. Bruce Lipton

Cum ne face stresul acumulat să fim ușor de manipulat

Fiind într-o stare de frică ne face să fim ușor de manipulat. Cei din publicitate și politicienii au învățat să valorifice acest aspect biologic al oamenilor, cunoscut și sub numele de creierul reptilian. Din păcate, stilurile noastre de viață în ritm rapid (din punct de vedere mental), combinate cu activitatea noastră fizică relativ stagnantă (șofatul, lucrul la calculator, etc.) ne fac corprurile să fie ineficiente în a elibera stresul acumulat care se manifestă în gândurile noastre ca frică sau anxietate.

Creierul reptilian se referă la cea mai veche parte a creierului, trunchiul cerebral, responsabil pentru instinctele de supraviețuire primitive, cum ar fi agresiunea și frica (reacția de luptă sau fugă) – Dr. Joseph Troncale, Psychology Today

psoas.png

Unde este depozitată o parte majoritară a stresului?

Acesta este adesea depozitat într-unul dintre cei mai mari mușchi din corp, psoasul. Acest mușchi se întinde din regiunea lombară, prin șolduri, în partea superioară a coapselor; el este folosit pentru stabilitatea centrului și reflexul de tip „luptă sau fugi”. De fiecare dată când vedem ceva care ne face să tresărim (amenințare reală sau percepută), cum ar fi un animal traversând drumul în timp ce conducem mașina, sau o scenă violentă într-un film, creierul nostru trimite semnale corpului pentru a răspunde prin eliberarea epinefrinei (adrenalinei).

Mușchiul care este situat cel mai aproape de răspunsul de tip „luptă sau fugi” este psoasul. Când nu răspundem, acești hormoni ai stresului rămân neconsumați și se depozitează în corp. Aceasta poate aduce multe probleme de sănătate, inclusiv insomnie, sistem imunitar scăzut, anxietate, tulburări alimentare, depresie și o stare constantă de frică sau alertă.

Deoarece psoasul este implicat atât de adânc în reacții fizice și emoționale atât de fundamentale, un psoas încordat cronic îi semnalizează continuu corpului tău că ești în pericol, epuizând în cele din urmă glandele suprarenale și secând sistemul imunitar. Pe măsură ce înveți să abordezi lumea fără această tensiune cronică, conștiința psoasului poate deschide ușa spre o acordare mai sensibilă la semnalele interne ale corpului tău referitoare la siguranță și pericol, și la o percepere mai profundă a păcii interioare. – Liz Koch, autoarea cărții Psoasul

Workshop

Bucuresti

 

Eliberarea de stres si tensiuni Bucuresti aprilie 2016

Abordarea terapeutică

Din moment ce stresul se acumulează la un nivel inconștient, vindecarea corpurilor noastre este un process care trebuie să se întâmple conștient. Nu există o modalitate simplă de a face acest lucru, e nevoie de schimbări treptate ale stilului de viață și o practică zilnică. Terapia craniosacrală este puternică pentru că ne ajută să ne învățăm corpul cum să se relaxeze într-o stare parasimpatică, care relaxează sistemul nervos. Această abordare blândă și neinvazivă ne ajută să aducem conștiență și să „topim” stresul stocat în noi.

A lucra cu psoasul nu înseamnă a încerca să controlăm mușchiul, ci să cultivăm conștiența necesară pentru a-i percepe mesajele. Aceasta implică să facem o alegere conștientă de a deveni conștienți din punct de vedere somatic. – Liz Koch, autoarea cărții Psoasul

A 5-minute routine to stretch the Psoas

If you spend as much time stretching your psoas muscle every day as you just did reading this article, you will notice some big changes in your life. First you may begin catching a lot of attention on the dance floor, but more importantly you will loosen your mind from the grips of fear and anxiety. It comes down to a conscious choice to live in trust and love instead of fear and anxiety, and that choice has to be followed by real-world action. It all starts within!

Yoga și practica personală

Cel mai bun doctor se află deja în interiorul tău. Nu există înlocuitor pentru a cultiva o practică care te vindecă, reumple și relaxează din interior spre exterior. Există numeroase posturi de yoga care te pot ajuta în călătoria ta de eliberare a acestui stres, axietate și frică stocate în psoas. Yoga îl denumește „mușchiul sufletului”, așa că orice concentrare asupra acestuia este sigur că va da rezultate grozave asupra bunăstării tale generale. Yoga International pare să aibă o listă cuprizătoare de fotografii și descrieri ale posturilor care te pot ajuta să pornești pe acest drum.

O rutină de 5 minute pentru întinderea psoasului

Dacă petreci la fel de mult timp întinzându-ți psoasul în fiecare zi pe cât tocmai ai făcut-o citind acest articol, vei observa niște schimbări foarte mari în viața ta. Întâi s-ar putea să începi să atragi multă atenție pe ringul de dans, dar mai important e ca îți vei desface mintea din strânsoarea fricii și anxietății. Totul se rezumă la o alegere conștientă de a trăi în incredere și iubire în locul fricii și anxietății, iar acea alegere trebuie să fie urmată de acțiune în realitate. Totul începe din interior!

Articol tradus de Simona Nicoara. Sursa Articol

Trimite-i unei prietene

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *