Relații de cuplu

De ce plângi în timpul sexului?

sexcrying

Ți s-a întâmplat vreodată ca în timp ce faci dragoste să simți că îți vine să plângi, să țipi sau să simti durere emoțională?

Sau poate sau chiar după ce ai avut orgasm să simți lacrimi care izbucnesc și să simți o stare de confuzie sau tristețe?

Si că toate acestea nu au neapărat o cauză, partenerul tău nu a făcut nimic să declanșeze asta și totuși să simți valuri de emoție pe care nu le poți explica…

O situație care de multe ori te poate lua prin surprindere și care poate fi dificil de discutat și integrat în cuplu.

A plânge în timp sau dupa sex se întâmplă mai des decât am crede și se întâmplă atât la femei cât și la bărbați și e important să învățăm cum să navigăm aceste emoții și să le dăm voie să fie.

Retreat de Feminitate si Rasfat(1)

flordodia_florA

De ce plăngi în timpul sexului sau după?

Cercetările arată că majoritatea femeilor care plâng, sunt într-o relație frumoasă, o conexiune în care se simt Conștient sau nu, în siguranță, vulnerabile și susținute.

Lacrimile au un efect cathartic, de eliberare a organismului si pot avea componentă emoțională sau nu. Nu întotdeauna lacrimi înseamnă durere, tristețe sau frică… de ex: când râsul se transformă în plâns, când cureți ceapă, când caști de somn și plângi de oboseală, plânsul atunci cand ești la PMS, etc

De fapt fie ca au componenta emoțională sau nu lacrimile sunt  o reacție de descărcare a corpului și în mod surprinzător conțin o substanţă care atenuează durerea.

tears

Să explorăm împreună cateva din situațiile care pot genera plânsul în timp ce ești în pat cu partenerul tău.

flordodia_florA

# Emoții care ies la suprafață

Cu toți trăim în timpul zilei o paletă diversă de emoții: de la starea de anxietate că te-ai trezit târziu, la furia experimentată în trafic, la bucuria când îți vezi prietenii, la tensiune datorită deadline-urilor.

Majoritatea acestor emoții sunt rapide, intense și de cele mai multe ori inconștiente. Datorită faptului că nu le observăm și nu le dăm spațiu să fie ele sunt stocate în corp producând o continuă stare de agitație si de excitație a sistemului nervos.

Oamenii plâng uneori în timp ce fac sex datorită eliberării hormonului oxitocină care intensifică emoțiile.

Oxitocina se presupune că ne deschide și ne face vulnerabili. Datorită eliberării acestui hormon dacă există apropiere între cei doi parteneri se va crea un climat de siguranță, un spațiu unde te vei simți în largul tău să eliberezi emoții reprimate.

Acest emoții reprimate por fi recente sau din trecut.

# Abuz emoțional și sexual

A face dragoste cu partenerul pe care îl iubești creează un spațiu de contopire, deschidere, vulnerabilitate iar sistemul tău nervos se poate relaxa.

Unele emoții din trecut au nevoie de acest cuib plin de iubire ca să iasă la suprafață iar acestea pot fi lacrimi de curățare sau emoționale

De ex: Partenerul vorbește dirty cu tine în timp ce faceți dragoste și îți spune ceva de genul: îmi place să te văd flămândă ca o curvă.

Cuvântul curvă poate să fie un declanșator a unor emoții de rușine a naturii tale sexuale, de blocare a exprimării, de a te duce în adolescență când ai avut o ceartă cu mama ta care ți-a spus că te comporți ca o curvă.

De ex. Partenerul în timp ce faceți dragoste începe să îți dea palme la fund care pot să îți amintească de bătaia pe care ai primit-o în copilărie

De ex. Ai avut câteva aventuri care au însemnat sex fără emoții și căldură iar acum când trăiești o viață sexuală plină de tandrețe și dorință acesle emoții legate de sex fără plăcere, sentimentul că ești folosită, etc ies la suprafață să se curețe.

De ex: În trecut ai experimentat abuz sexual (atingere sau sex) iar în acest spațiu de iubire ele ies la suprafață pentru a fi integrate cu iubire.

De ex. Anumite atingeri, cuvinte pot să declanșeze accesarea unor emoții sau amintiri reprimate.

communication

# Blocaje și probleme de comunicare în relație

O relație de cuplu are suișurile și coborâșurile ei care ne fac să experimentăm emoții care sunt prea intense și nu știm cum să le integrăm sau pe care le blocăm care să trecem mai departe.

Atunci când facem dragoste deschidem comunicarea ântre noi la nivel fizic, emoțional și energetic

Dacă am trăit în cuplu situații gen: pierderea sarcinii, infidelitate, violență emoțională și fizică, avort, separare, divorț, e posibil ca aceste tensiuni să se elibereze prin lacrimi, fie emoționale sau descărcare.

# Reflexologia vaginului

Vaginul nostru este foarte sensibil și receptiv la mișcări fizice, la energie, la respirație și are o inteligență emoțională. Când se simte energetic în siguranță se deschide, când vrea sau nu să primească bărbatul vei simți senzația.

Sistemul nervos pelvian este baza ființei noastre și este conectat prin șira spinării direct cu creierul. Dacă există blocaje fizice sau emoționale la acest nivel ne va afecta starea de bucurie și relaxare în viață.

genital-reflexology

Femeile sunt mult mai conectate emoțional și pot conduce emoția și energia. Lacrimile sau sentimente de furie, tristețe sau țipete de eliberare pe care le simțim pot fi de fapt emoții pe care partenerul le are însă nu știe cum să le exprime iar femeia le preia energetic.

De asemenea reflexologia organelor sexuale aduc eliberarea unor emoții stagnante în organe. În funcție de forma și mărimea penisului partenerului poți să stimulezi anumite organe și să le deschizi meridianele energetice.

Îți recomand să folosești un ou de jad ca și practică continuă de trezire a energiei și eliberare. Detalii Magazin online.

img_0810

# Durere fizică

Anumite poziții sexuale pot să îți ofere o deschidere vaginală care să fie prea mult și atunci să apară durere. Sau anumite poziții pot să faciliteze stimularea punctului G sau a cervixului și care să fie prea intense. Sau poate sexul devine prea sălbatic și animalic iar linia fină între plăcere și durere să se rupă.

Atunci când facem dragoste avem tendința să ne pierdem în senzații și să punem mai multă atenție decât este cazul pe starea finală de orgasm. E posibil atunci ca să ne deconectăm de corp, de partener și să trăim senzații de durere care să ne aducă lacrimi emoționale sau de descărcare.

# Starea de orgasm

Plânsul poate să apară și în situațiile în care:

1. Orgasmul a fost intens, emoțional iar tu te-ai pierdut în acest val de energie

2. Nu ai avut orgasm și toată energia, hormonii și trăirea care s-a construit au nevoie să fie evacuate.

# Deschidere emoțională și fizică

În timpul sexului trăim o stare de contopire, de supunere, de renunțare în care revenim în senzații și corp și ne lăsăm jos scuturile de apărare. E momentul în care cei doi devin vulnerabili, sensibili.

Plânsul experimentat în timpul sexului e o stare de intimitate care e o declarație a deschiderii și vulnerabilității pe care o trăiești.

Poate să fie:

– Mă simt atât de aproape de tine, trăiesc așa o conectare, mă simt plină de iubire.

SAU

– în această deschidere să simți cât de închisă ești tu sau partenerul tău, să simți că e momentul să vă despărțiți, să simți deconectarea de corpul și emoțiile tale, să îți dai voie să simți durerea de a nu mai fi atrasă sau de a nu atinge orgasmul.

Lacrimile pot apărea după orgasm  mai ales dacă ai avut o conectare și deschidere energetică si fizică puternică. E posibil după să simți lipsa acestei conectări intense.

10420187_10152633789183293_3194019416190653783_n

Ce să faci în situația în care Lacrimile apar în timpul actului sexual?

Cum spuneam mai sus Lacrimile înseamnă deschiderea acelui spațiu de vulnerabilitate și pot fi emoționale sau pur și simplu descărcare.

Atunci când ele apar:

 • Respiră profund și ușor de câteva ori în tot corpul și intră în contact cu lacrimile tale
 • Simte dacă acestea sunt doar de descărcare sau conțin emoții.
 • Ce simt Acum? Ce înseamnă aceste lacrimi? Ce am nevoie acum?
 • În funcție de cum simți te poți opri și sta în brațele iubitului sau poți continua. În funcție de experiențele tale câteodată ai nevoie să lașă emoția și plânsul să se consume prin sex sau prin a simți emoția și a lăsa plânsul să fie. Doar tu știi ce ai nevoie.images-32

De cele mai multe ori lacrimile nu sunt declanșate de partener (excepție problemele de cuplu care pot contribui) însă El este doar persoana potrivită la locul potrivit, apăsând butonul potrivit și oferind spațiul potrivit de iubire, siguranță, plăcere.

De fapt toate aceste eliberări fizice și emoționale nu s-ar putea întâmpla dacă el nu ar fi un susținător de spațiu minunat.

Unii bărbați tind să se sperie, să creadă că te-au rănit sau au făcut ceva grav și să li se apese butoane.

Ce frumos…așa apare creșterea în cuplu…

E important să le explici ceea ce se întâmplă…. – mă simt extraordinar de bine și inima mea e deschisă..sunt doar emoții care se curăță. Și dacă vrei să continui pentru că simți că e ok să eliberezi emoția asigură-l că tot ce face el e minunat și că emoția se va transforma.

Din moment ce aceste emoții nu au nimic de-a face cu partenerul poți să îl liniștești și să-l asiguri că dacă eliberezi aceste emoții sexul a deschis spațiul vulnerabil iar conexiunea e foarte puternică.

Îți recomand să împărtășești cu partenerul tău, înafara patului motivele pentru care ai plâns. Asigură-l că nu e el sau relația voastră cauza lacrimilor tale ci fundamentul deschiderii inimii.  Astfel vă veți apropia mai mult în relație și veți putea folosi sexul ca o oportunitate de deschidere spre vulnerabilitate, iubire și conectare cu noi însăne.

Vreau să aud părerea ta!

Ai experimentat starea de plâns in timpul sau după sex? Ce a determinat plânsul și ce ai făcut? Ce te-a ajutat să te centrezi și să-i dai spațiu experienței?

Poți lăsa mai jos un comentariu. Și dacă ți-a plăcut te rog să dai un share Articolului în semn de mulțumesc.

Cu drag de feminitate

Trimite-i unei prietene

9 thoughts on “De ce plângi în timpul sexului?”

 1. Mi s-a intamplat de cateva ori sa plang si in timpul actului si dupa.
  Nu prea a mers sa numar si sa trag aer in piept,lacrimile au curs oricum.
  Si intr-adevar eram foarte incarcata emotional dar nu din cauza partenetului din momentul respectiv .
  Chiar si acum la 39 de ani desi vad lucrurile altfel mi se intampla.
  Sunt o persoana foarte energica si fiindca nu reusesc sa o consum plang in timpul actului.
  Nu stiu daca a bagat de seama barbatul din momentul respectiv pentru ca nu am fost intrebata de ce plang.
  Multumesc,asta este experienta mea.

  1. Draga mea multumim de impartasire si super fain ca iti dai voie sa eliberezei tensiuni si incarcaturi emotionale…e foarte important sa stai conectata la corpul tau. Pupici si multe explorari!

 2. Buna ziua! Ma bucur mult ca am gasit acest articol si va voi explica de ce. In unele momente in care eu si partenera mea ne iubim, aceasta are stari de tristete si incepe sa planga. Prima oara credeam ca sunt eu de vina, dar m-a asigurat ca nu e asa. Singura chestie e ca nu isi da seama de unde vin starile acestea, iar imediat dupa un episod de genul apare o oarecare repulsie cand vine vorba de sex. Din nou mi-a spus ca eu nu sunt de vina si ca nu stie de ce e asa. O iubesc foarte mult si incerc sa o inteleg si sa aflam impreuna de unde vin aceste stari. Am diacutat despre copilaria ei, despre fostele relatii..ea zice ca nu ar avea ce sa fie din cate constientiZeaza ea. Nu am fortat-o nicicand cu nimic si am asteptat-o sa ii treaca. Acum ma gandesc cum sa fac sa o ajut, ii este rusine sa mearga la specialisti din orice domeniu..medical, spiritual, psihologic. Oare imi puteti veni in ajutor cu un raspuns sau cu un sfat cum ar trebui sa ma comport sau ce pot aa fac sa o ajut sa descoperim si sa o ajut sa isi vindece traumele? Va multumesc si va urez o zi minunata!

 3. Mi se intampla foarte des sa plang in timpul actului. Viata sexuala nu a existat foarte mult pana la cei 25 de ani ai mei, insa de la noua relatie in care ma simt mai libera si in care pot experimenta lucruri pe care nu le-am mai trait pana acum cu partenerul, lacrimile au inceput sa curga , cateodata de placere, alte dati de durere, insa nu m-a dus niciodata cu gandul la amintiri din copilarie, traind pana la capat doar momentul respectiv . (Cateodata il rog sa se opreasca pentru cateva minute , timp in care ma tine in brate si imi saruta fata umeda ). Cam asta este povestea mea .

  1. Buna, Lia! Si mie mi se intampla sa plang, atunci cand fac dragoste. De obicei e din prea plin, de fericire, gen“nu credeam ca e posibil asa ceva”. Ai senzatia ca te contopesti total: trup si suflet, cu el si cu tot universul odata…
   Am avut si o situatie, in care era si fericirea asta suprema, dar si durerea sufleteasca la fel de puternica, ambele odata. Stiam ca e ultima data, ca trebuie sa ii spun a doua zi ca nu ne vom mai vedea, si curgeau lacrimile in nestire…

 4. Mi s a intamplat Si Mie… Nu pot descrie In cuvinte, a fost o stare de placere, de extaZ, am inceput sa plang fara sa inteleg de ce ? Nu mi s a mai intamplat pana acum Si inca incerc sa inteleg.

 5. Pâna la 50 de ani nu am cunoscut placerea sexuala si nu am stiut ce este orgasmul. De fapt nici acum nu stiu la cei 55 de ani ai mei, dar în schimb am descoperit o anumita placere nebanuita pâna azi. La un moment dat, atunci când probabil ar trebui sa am orgasm placerea se intensifica si încep sa plâng si totul se opreste dintr-o data si placerea si dorinta este aproape de starea de finalizare dar realizez de fiecare data ca nu este orgasm ci doar o forma usoara a acestuia care se manifesta printr-un plâns destul de violent.Aceste lacrimi sunt placute dar îmi si taie în acelasi timp finalizarea actului. Si ma întreb mereu daca orgasmul nu se manifesta în acest mod la unele femei hipersensibile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *