Shakti's energy

Sănătatea și armonia Sânilor

breast

Sânii noștri cât sunt ei de frumoși…cât sunt ei de doriți…cât sunt ei de purtați și arătați..cât sunt ei de hrănitori…cât sunt ei de iubiți, doriți sau respinși…

În unele workshop-uri de feminitate lucrăm cu meditația și masajul sânilor și e interesant să descopăr cât de diferită este relația pe care fiecare femeie o are cu sânii ei.

Unele femei se simt rușinate să își ducă mâna pe sâni, alte femei sunt foarte comfortabile, alte femei sunt foarte brutale și rapide în mișcări în timp ce altele sunt foarte temătoare.

Multe femei își resping sânii pentru că sunt mici, prea mari sau lăsați în timp ce altele sunt mândre de sânii lor mai ales când atrag atenția celor din jur.

Unele femei își cunosc sânii doar prin relația cu un bărbat, prin felul în care el îi atinge, dorește, sărută…și e posibil de fapt ea să nu știe ce textură au sânii ei, cum se simt, cât de catifelată e pielea, ce fel de atingere preferă sânii ei, ce fel de alintare..

sherpa-583x800

Trăim într-o cultură în care e ok să avem ditamai afișul de 20m în centrul orașului cu vreo gagică și sânii ei expuși însă ne lovește jena și repulsia dacă vedem o mamă hrănindu-și odrasla în public.

O cultură care ne spune prin toate canalele de comunicare ce mărime la sâni este acceptată și dorită, iar multe femei ajung să își urască corpul și să își modifice chirurgical pentru a corespunde trend-ului.

O cultură în care suntem dorite, apreciate ca femei după forma și mărimea sânilor..

Iar sânii noștri sunt condamnați să fie văzuți ca un simbol sexual, de a atrage atenția (dorită și nedorită), o modalitate de a exercita putere asupra bărbaților și foarte repede nu mai sunt ai noștri….nu ne mai aparțin..sunt ai bărbatului, sunt ai copilului, sunt pentru exterior și decor.

Iar unele femei își întemnițează sânii în sutiene fie pentru a-i face nevăzuți și a scăpa de atenția din jur fie pentru a-i ajuta să fie mai mari, mai fermi, mai doriți.

breats

În ultimii ani aud tot mai des de femei cu fibroane uterine, cu cancer uterin, de ovare polichistice, cu cancer la sân și la femei tot mai tinere… Și dăcă anumite boli pot avea urme genetice ele sunt intotdeauna un semnal de alarmă că în interiorul nostru există un dezechilibru fizic/emoțional sau energetic feminin.

Te invit să ne uităm la Relația noastră cu Sânii dintr-o altă perspectivă, mult mai profundă și conectată

lymphatic-breast-massage-12-638

Sânii nu au muschi, sunt făcuți din grăsime, țesut conjunctiv și glande producătoare de lapte, de aceea  au nevoie de îngrijire constantă pentru a rămâne in formă bună.

În zona sânilor se află glande limfatice care drenează și curăță corpul nostru de toxine. Atunci când sistemul limfatic e blocat sau încărcat pot apărea inflamații/dureri/fibroane/cancer.

Atunci când corpul fizic este inflamat datorită alimentației nocive de zi cu zi pot apărea dureri mari în sâni și tensiuni înainte de menstruație. Mai multe despre alimentele care produc inflamație in corp AICI. Pentru a reducere durerile menstruale e suficient să evitați cu 2 săptămâni înainte de menstruație alimentele care produc inflamație.

Medicina chinească armonizează perspectiva fizică cu perspectiva emoțională

In medicină chinezească există o legătură foarte puternică între emoții – organe și starea de sănătate.

Majoritatea problemelor (dureri/boli) pe care le avem la nivelul sănilor au și o componentă emoțională care merită aprofundată.

Sânii se află de o parte și de alta a centrului Inimii fiind influențați de emoțiile și experiențele care afectează Inima și Plămânii.

Atunci când există echilibru acest punct energetic exprimă: Bucurie, Bunătate, Fericire, Compasiune, Deschidere, Frumusețe, Sinceritate, Iubire, Recunoștință, Respect, Umor, Adevăr.

Atunci când există dezechilibru (datorită anumitor situații de viață, credințe, emoții blocate) femeia poate simți/trăi: Confuzie, Anxietate, Ingrijorare, Nerăbdare, Atacuri de panică, Depresie, Insomnie, Coșmare, Agitație mentală și tumult emoțional, Închidere emoțională, Rușine, Separare, Mândrie, Aroganță, Egoism, Sentimente de pierdere, Oboseală, Amărăciune.

Retreat Feminitate si Rasfat(2)

De cele mai multe ori atunci când trăim experiențe de viață foarte repede și inconștient blocăm emoțiile negative care în timp se pot transforma în boală.

Medicina chinezească vorbește despre energia Chi de viață care se mișcă prin corp prin meridiane care sunt precum niște canale. Meridianele rinichilor (calm/pace vs frică/paranoia) și meridianul ficatului (bunătate/generozitate vs furie/gelozie/frustrare) trec prin sâni. Atunci când blocăm emoțiile datorate dezechilibrelor emotionale pot apărea fibroane/dureri/cancer.

ex furie/neiertare/judecare de sine reprimate/neacceptate pot produce boală la nivelul sânilor

De asemenea Stresul nu e doar in minte este prezent și în corp prin eliberarea de hormoni și starea de panică și pericol a sistemului imunitar. În timp starea continuă și tăcută a corpului nostru poate să ne îmbolnăvească.

O stare de dezechilibru emoțional la nivelul sânilor produce un dezechilibru hormonal în tot corpul. Prin masajul sânilor se echilibrează sistemul hormonal de care o femeie depinde atât de mult.

Am vorbit mai multe despre experiențele traumatice și cum stocăm în corp aceste emoții într-un webinar. Replay Webinar TRAUMA și efectele ei.

Pentru o perspectiva a cauzelor spirituale ale bolilor caută și AICI

Perspectiva spirituală asupra sănilor

Femeile și Bărbații au centrii energetici complementari prin care se conectează, se hrănescu și se susțin.

Sânii reprezintă polul pozitiv al energiei feminine…locul unde se găsește iubire, acceptare, compasiune, prezență, alinare. E punctul hrănitor al unei femei atât fizic cât și emotional. Atunci când vrem să alinăm durerea, să oferim iubire îi strângem la piept.

Dacă ovarele și Yoni sunt misterul și zona unde se stochează energia feminină și se creează energia sexuală, Sânii sunt expresia Iubirii și Dăruirii principiului feminin…un pol foarte puternic…femeile sunt puternice în exprimarea emoțională.

De aceea chiar dacă am ieșit la două întâlniri cu cineva simțim foarte multă bucurie, iubire pe care vrem să le-o dăruim cât mai repede 😀 și vrem să spunem cele 2 cuvinte cât mai repede.

E foarte important pentru fiecare femei să realizeze că bărbații au acest pol negativ și de aceea de multe ori se pot simți compleșiti. Să fim blânde cu ei și vorba lui Andrew Fretwell să avem grijă de vulnerabilitatea inimii unui bărbat la fel cum am dori ca ei să aibă grijă de vaginul nostru.

2aaea5dfcc1b4ea425b9475373ba4cd5

La nivelul sânilor energetic se află spațiul iubirii de sine și a fetiței interiore. Sunt femei care s-au simțit în copilărie nevăzute/neiubite sau poate au fost abuzate fizic și sexuale motiv pentru care au sânii foarte mici sau inexistenți. La acest nivel se găsește un gol emoțional sau chiar o respingere a feminității pe care putem să incercăm să o compensăm cu persoane/activități din exterior care în majoritatea cazurilor sunt toxice.

Ca femei mature putem umple acest gol și să ne încărcăm sânii cu energia Chi din palme și iubire. Putem să aducem iubire, atenție, prezență fetiței noastre interioare și acceptare. Găsești această tehnică detaliată mai jos.

16195991_1388072024570311_9072238064301688769_n

Ce poți face pentru Sănătatea și Armonia Sănilor tăi

Masajul sânilor și încărcarea sânilor cu energie Chi

Multe femei care sunt fără un partener/ sau într-o relație fără iubire se pot simți singure sau că au o tonă de iubire – sau + și nu au cui să o ofere. În acest caz acest punct energetic fie e închis fie e supra-incărcat de emoții/așteptări/proiecții/nevoi ceea ce poate crea probleme în relaționare.

Pentru a echilibra acest punct energetic și a reveni în armonie poți simplu înainte de culcare să îți asezi mâinile pe sâni și să îi încarci zilnic cu energia Chi din mâini. Îți recomand facând această practică să respiri și să zâmbești pentru a schimba vibrația corpului.

Această practică simplă ne ajută să fim în armonie cu noi, să dezvoltăm iubirea de sine și să fim conectate.

Masajul sânilor e o practică feminină care ajută la reducerea durerilor menstruale, la echilibrarea hormonală, la reducerea stării de anxietate și armonizarea emoțiilor, tonifică pielea și musculara sânilor (în unele cazuri pot apărea mărirea sănilor) și ajută sistemul limfatic la eliminarea toxinelor din corp.

Notă: În caz de cancer a NU se face masajul sânilor!! (nu vrem să împrăștiem prin limfă celule canceroase). În acest caz se pot ține mâinile deasupra sânilor fără a atinge și trimite lumină/iubire și iertare.

88272e10-bd3f-40e6-80f0-c5ef13c3a1e0Masajul sanilor pas cu pas:

  1. Gasiti o pozitie confortabila si faceti 3 respiratii profunde abdominale. Relaxati-va.
  2. Frecati-va palmele pana cand le incalziti si apoi odihniti-le pe sani. Trimiteti sanilor energie iubitoare cu ajutorul palmelor.
  3. Continuarea pașilor pentru acest masaj in acest ARTICOL
Fă zilnic Alegeri Conștiente pentru sănătatea și viața ta

maxresdefault-1

Pentru a te asigura că păstrezi acest pol pozitiv feminin în armonie îți recomand:

  • Să bei zilnic peste 2l de apă. Acasă sau la muncă păstrează lângă tine o sticlă cu apă de 2l că să te asiguri că nu uiți. Un corp hidratat ajută sistemul limfatic să elimine toxinele din corp
  • Încearcă o dietă anti -inflamatoare de 21 de zile în care să renunți la cafea, zahăr, lactate, gluten) în care mănânci Hrană vie (fructe, legume, seminte) și neprocesată. Găsești ușor pe google retețe pentru acest tip de dietă care te va ajuta să descoperi dacă ai anumite intoleranțe alimentare.
  • Consumă ceaiuri naturale (ceai gălbenele, păpădie, damiana și în loc de cafea matcha)
  • Fă mișcare zilnic. Mergi pe jos la muncă sau mergi jumate din traseu pe jos, seara când te uiti la tv fă exerciții. E important să mișcăm corpul și energia care stagnează.
Renunță la produsele cosmetice nocive

is-your-deodorant-toxic

Pielea este foarte sensibilă și absoarbe foarte repede metalele grele și alți componenți nocivi care se găsesc în antiperspirante și alte produse cosmetice.

E important de știut ca majoritatea produselor care miros bine, sau fac spumă multă sunt contraindicate pentru sănătate.

Îți recomand să folosești antiperspirante din produse naturale, făcute manual și care se găsesc din ce în ce mai des.

Mai multe studii despre pericolul din deodorante AICI si AICI

Sau poți învăța și tu să îți prepari propriul deodorant natural. Rețetă

Renunță la a purta sutiene și alege bustierele

braȘtiai că persoanele care poartă multe ore sutiene cu suport metalic riscă să dezvolte inflamarea nodulilor limfatici și/sau cancer de sân?

Sutienele blochează fluxul normal al sistemului limfatic care se ocupă de detoxifierea organismului, ne impiedică să respirăm profund și crează o stare de contracție a corpului.

Îți sugerez să citești acest articol AICI Iar daca nu poți renunța atunci alege să porți bustiere din bumbac care sunt lejere și îți lasă pielea să respire și atunci când nu e necesar lasă sânii liberi.

Credința multor femei este că dacă nu poartă sutien li se vor lăsa sânii însă este greșit. Atunci când porți sutien musculatura sânilor pentru că este susținută și blocată iși pierde vigoarea și elasticitatea, devenind flească.

Pentru cele care aveți sânii lăsați pe lângă masajul zilnic al sânilor vă propun și câteva exerciții de întărire.
saggy-breast-exercise

Alătură-te Progamului Gratuit Online – 21 de zile de Coaching Feminin care va începe pe 19 februarie!!

21 de zile de practici și reflecții feminine…Suntem deja o comunitate de 250 de femei care vor începe curând acest program!

10427257_10204356862895296_2730314328170067983_n

Detalii si înscrieri AICI
Cunoști alte practici feminine pentru armonia sânilor? Te rog să împărtășești cu noi la secțiunea Comentarii.

Cu drag de feminitate

Copyri­ght 2012-2017 Lia Bolte – Toate drep­tu­rile rezer­vate. Orice utilizare a textului chiar si partial, fara acordul autorului este considerat infractiune si pedepsita penal.

 

Trimite-i unei prietene

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *