Shakti's energy

Cum să dezvolți o Relație Trainică cu tine și cu ceilalți

 

Luna Nouă este Momentul potrivit pentru a seta Semințe noi, pentru a ne da voie la Perspective, Viziuni noi!!! Luna Nouă e momentul în care punen acele Semințe în Solul negru și adânc, urmând să le udăm zilnic și să sperăm că ceea ce am plantat va ieși la suprafață și va crește mare!

Luna nouă este cea mai scăzută perioadă cu energie feminină însă e Momentul în care dăm naștere unor dorințe noi în viața noastră. Iar această Lună Nouă este momentul potrivit să ne schimbăm perspectiva Relației cu noi și cea legată de un partener.

Nu ne învață nimeni cum să fim intimi cu partenerul iar relațiile din jur nu ne sunt neapărat modele de urmat! Și cu pași de pitici, multe zbateri și încercări numeroase și fără succes….ne simțim Obligate să învățăm din ele și să devenim mai înțelepte în relația cu noi și de cuplu!

image.jpg

În cursurile de feminitate vin foarte multe femei care tot ce îți doresc este să se vindece, să se repare, să devină amantele senzuale care vor innebuni bărbații, să învețe cum să fie acele femei dorite de bărbați..să fie perfecte..ca să găsească partenerul și relația perfectă.

De la început această explorare pleacă de la o premisă greșită….Ce este o relație Perfectă? Cine este acel Partener potrivit? Cu ce sunt eu defectă în cine sunt?

Și fără să ne uităm la noi, la cine suntem, la ce avem nevoie, la ce ne dorim, la ce ne pică bine, la ce dorințe avem, la ce mediu avem nevoie…….devenim și mai Străine de Noi, încercând să fim ceea ce au nevoie cei care ne dau atenție…

Avem în sufletul nostru o confuzie, o lipsă de apreciere, o neîncredere interioară și o neiubire de care vrem să fugim și să găsim un Partener care ne va iubi. și ne va face să ne simțim speciale și în siguranță

Însă cum poate să ne iubească un Bărbat daca noi nu ne iubim? Cum putem să ne implicăm într-o relație intimă, profundă, autentică dacă noi ne respingem, ne exprimăm fals căutând aprobarea celor din jur și a modei…

934

Dacă dorești să ai o Relație de cuplu autentică, armonioasă, profundă, iubitoare, în siguranță va trebuie să dezvolți toate acele calități pe care le ceri în primul Rând cu TINE!!

INTIMITÁTE, (3) intimități, s. f. 1. Calitatea a ceea ce este intim; prietenie bazată pe legături strânse. ◊ Expr. A trăi (sau a fi) în intimitatea cuiva = a avea legături strânse (de prietenie) cu cineva, a face parte dintre cunoștințele apropiate ale cuiva. ♦ Profunzime, adâncime (a unui sentiment, a unui gând etc.). 2. Cadru limitat, cerc restrâns, familial. 3. (La pl.) Lucruri, chestiuni personale. – Din fr. intimité.

Cultural atunci când vorbim de intimitate, ne gândim repede la relații sexuale și plăceri carnale. Intimitatea sexuală este ușor de avut și de multe ori chiar dacă ne dezbrăcăm de haine sufletele ne rămân inchise. Multe cupluri pot să fie în relații de durată sau căsnicii însă să aibă inimile și sufletele închise.

Intimitatea Fizică constă în atingere cu drag, îmbrățisări zilnice, plimbat de mâini, atins pe spate, dormit dezbrăcați, mângăieri, a oferi prezența și căldura noastră dincolo de cuvinte. Această intimitate s-a demonstrat că ajută la eliberare de hormoni care ne aduc sistemul nervos la o stare de echilibru.

Intimitatea Emoțională este acel paradis pe care toți vrem să îl avem în relațiile noastre… să existe autenticitate..să ai libertatea să te exprimi, să îți dai voie să simți, să fi vulnerabilă, deschisă… să lași măștile jos cu respect față de tine și el. Iar prin împărtășirea a cine ești tu, a emoțiilor tale, a nevoilor/dorințelor tale se va crea o apropiere, o afecțiune durabilă și o stare de siguranță.

Intimitatea Spirituală apare atunci când cuplul a stabilit deja celelate apropieri și își doresc să continue explorare spiritului și o stare de creștere interioară continuă. Cuplu îți oferă spațiul, libertatea și suportul pentru a-ți continua expansiunea personală și de cuplu.

Retreat Feminitate și Rasfăț

Sună bine toate astea și la nivel declarativ ni le dorim însă dacă ne uităm la acțiunile noastre există o contradicție.

Poți spune declarativ că îți dorești o relație conștientă, intimă și de creștere spirituală însă intrii într-o relație cu un tip care locuiește la sute de km departe, care bea și fumează și care doar vrea să se distreze.

Poți spune declarativ că vrei o relație serioasă, să îți legi viața de cineva și eventual un copil însă ești mereu amanta unui tip însurat sau zbori din floare în floare cu bărbați de-o seară sau poligami.

De unde această contradicție Interioară??!!

Mintea noastră conștientă este partea cu bune intenții, declarative care vrea multe si frumoase dar care se exprimă în viața și alegerile noastre doar 5% iar restul acțiunilor, alegerilor se întâmplă la nivel Inconștient. 95% suntem ghidați de un sistem de navigare care ne este străin, înconștient.

La nivel Inconștient avem gânduri/judecăți/credințe/frici/feluri de a relaționa învățate încă de mici și care ne fac să reacționăm fără să gândim, fără să fim prezenți. Și de cele mai multe ori acest Inconștient e ca un copil năstrușnic care ne SABOTEAZĂ toate intențiile noastre mărețe fără ca măcar să îți dai seama!

În copilărie prea puțini am avut părinți care ne-au încurajat autonomia și dezvoltarea unei relații de conectare cu noi! Ni s-a spus ce e bine și ce nu e bine să facem, ni s-a spus cum să ne comportăm, îmbrăcăm, unde să mergem la școală, ce meserie să ne alegem, ce prieteni să avem…ni s-a spus tu ești proastă/ ești prea mică..Vaii ai grijă…să îți fie frică etc…

Și uite așa din răsfăț, frică, control și alte cele ni s-a ciuntit Oportunitatea de a face alegeri de a ne întreba încotro vrem să o luăm, ce părere avem despre x sau y…și în loc să ne dezvoltăm creativ si liberi am devenit papagali care repetăm și stăm în cușca noastră….și ajungem să fim Străini de noi!

Și cum să fim Apropiați într-o relație dacă noi doar repetăm părerile și experiențele altora și mergem ca și oile după cioban!!!

Vedem în jur printre prietene sau la cursurile de feminitate Femei, Mame, Iubite, Antreprenoare care sunt confuze si triste despre Calitatea Vieții lor, pe care le doare superficialitatea relațiilor lor.

Și pentru că nu vrem să ne uităm la faptul că nu ne Bucurăm de viață sau că nu suntem vii și vrem să evităm cu orice preț a simți Golul Interior…tot fugim in relații, divorțăm, ne refugiem in joburi, copii, mâncare, facebook, mall-uri… în a ne ține ocupate… și de fiecare dată când o luăm de la capăt plecăm cu speranța că de data asta va fi bine, că de data asta e diferit….însă fără a ne lua responsabilitatea față de viața noastră.

Ne dăm puterea iubitului și ne pierdem în relație în speranța că el ne va face fericite, ne dăm puterea unui D-zeu, guru, trainer care să ne spună ce și cum să facem pentru a schimba ceva…însu cu speranța, teoria din cărți și pilulele cu spirulină nu se schimbă nimic.

Însă abia când o să ne Luăm Responsabilitatea pentru Calitatea vieții noastre, să invățăm să ne Cunoaștem, să ne ascultăm, să ne înțelegem, să ne auzim…abia atunci viața noastră și relațiile noastre vor prinde culoare, bucurie, pasiune.

Abia când tu te simți, îți cunoști limitele, dorințele, ce tolerezi și ce nu, când tu ai o coloană valorică vertebrală abia apoi din Întreg și din relația de apropiere cu tine poți să dezvolți și relații de apropiere, intime cu alte persoane!

21 de zile de Practici Feminine

Cum să dezvolți o Relație Trainică cu tine și cu ceilalți

În primul rând consideră să dezvolți cea mai importantă relație de prietenie cu Tine! Pentru prietenele noastre mereu avem timp, prezență, un sfat bun, compasiune, acceptare….

  1. Devin-o Prietena ta cea mai Bună aka BFF

Descoperă ce Lucruri Aspre îți spui zilnic – despre corp, calitate de iubită, mamă, despre inteligența și resursele tale? aceste afirmații aspre le repeți pe silent Zilnic la nivel Inconștient…..ascultă și ridică volumul pentru a vedea cum ne sabotezi singură.

Oare cu ce le-ai putea înlocui? Ce lucruri bune ți-ai putea spune despre corp, inteligență, aptitudine, rolul de mamă sau iubită?

2. Practică Prezența….cât de mult trăiești, relaționezi, reacționezi, alegi din Inconștient și moștenirea culturală/familiară….

Ce spui că îți dorești și cum te contrazici prin acțiunile și alegerile tale

3. Invață să te Simți

Se promovează foarte mult Perfecțiunea și ducem ca o cruce această fugă de a fi perfecte și rușinea de a fi umane. Ca și un curcubeu, noi ca ființe umane vom avea o paletă largă de stări și emoții pe care atunci când le acceptăm și integrăm..devenim mai apropiate și deschide.

Învață să fii prezență la gândurile, emoțiile, reacțiile somatice ale corpului. Ce simt? Unde simt? Oare de ce mă simt așa? Ce am nevoie? Ce îmi aduce bucurie? Ce mă istovește de energie? Unde am nevoie să fiu acum?

4. Practică meditația cu Oul de jad

Dacă te obicei ești deconectată de tine și fugi prin a te ține departe de emoții atunci practica cu oul de jad este potrivită pentru tine. În loc să îți dai puterea altcuiva care să îți spună ce să faci sau să simți ai Oportunitatea să te cunoști, să creezi un spațiu de încredere, de explorare, de descoperire. Vei învăța să îți asculți corpul, să te reconectezi la senzații și emoții și te vei împrieteni cu corpul tău. Detalii MAGAZIN ouă de jad.

5. Ieși la întâlnire cu tine.

Dacă nu avem o întâlnire sau o ocazie specială vom sta ne-epilate, în haine cu găuri și ne vom uita la seriale mâncând pizza :)))

Pune pe tine o rochie frumoasă și îeși la restaurantul preferat, sau la un teatru, la o expozitie, sau o terasă pentru a savura un pahar de vin…. Descoperă bucuria de a sta cu tine în liniște fără telefon si fb… dă-ți voie să treci de discomfortul și rușinea de a fi singură și învață să te bucuri de compania ta. Când ție îți place de tine și ceilalți vor vrea sa stea cu tine.

De ce să aștepți să faci lucrurile care îți aduc plăcere doar când vei găsi acel partener?

6. Renunță la Starea de victimă.

Atunci când suntem victime lăsăm experiențele și gândurile expirate să ne controleze, limiteze și afecteze prezentul.

Ia o coală de hârtie și SCRIE:

  • Care e povestea mea de victimă pe care o repet de ani mulți?
  • Care sunt plângerile mele constante despre ceilalți?
  • Care îmi sunt butoane/sensibilitățile care mă duc ușor în suferință și starea de victimă
  • Cum fug de intimitate cu mine și cu bărbatul pe care îl doresc?

 

7. Zilnic fă ceva ce îți face Bucurie! Alege-te pe tine prima dată!

La instructajul pe avion ni se spune că în caz de probleme să ne atașăm prima dată Nouă Masca de oxigen și apoi copiilor sau celor în nevoie!

Atunci când ne lepădăm de ni, atunci când ne jertfim pentru părinți, iubit sau copil ne privăm de oxigen și viață și aste pe termen lung duce la moarte interioară!

Dansează, găsesțte timp să citești, mergi la un masaj, jacuzii, dormi, petrece timp în liniște, fără distracții/telefon și/sau natură.

Amintește-ti cand nu erai mamă, soție, iubită ce anume făceai cu drag și îți aducea bucurie.

8. Alege să te scoți Conștient de pe Pilotul Automat! Alege să te experimentezi, să te trăiești altfel

De ex atunci când ești tristă/nemulțumită te arunci în frigidere alege să faci ceva nou: să suni o prietenă, să mergi la alergat, să stai în natură, etc

Sau dacă ești super obosită în loc să dormi în week-end sau să te uiți la o serie de filme iesi la munte cu prietenii sau un city break cu fetele.

9. Adu în rutina zilnică Practici Feminine pentru a spori energia feminină

Învață să te Asculți și să te Simți, să accepți că această relație cu tine este una de durată. Susține relatia cu tine și cea de cuplu prin practici ușoare zilnice care să te aduc în echilibru și culoare!

Daca doresti sa te alaturi Programului de 21 de Practici Feminine: Inscriere AICI

Atunci când o femeie se place, se cunoaște pe ea, când iși cunoaște nevoile, dorințele, limitele atunci ea Radiază și Viața ei e mai ușoară, mai jucăușă!!

Cu drag de feminitate

Trimite-i unei prietene

2 thoughts on “Cum să dezvolți o Relație Trainică cu tine și cu ceilalți”

  1. Multumesc pentru aceste vorbe pline de miez. Mi-ai dat de gandit si pentru faptul ca adevarul se simte si noi ca femei trebuie sa ne onoram feminitatea si darul din noi! Fain blogul, felicitari!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *