Îmi donez Ziua de naștere pentru Artolution

De ziua mea (19 decembrie), te invit să îmi susții Implicarea într-un Proiect Umanitar la care mă voi alătura în ianuarie 2018 în taberele de Refugiați Rohingya din Bangladesh.

Rohingya refugees walk on a muddy path after crossing the Bangladesh-Myanmar border in Cox's Bazar

Populația Rohingya locuia în partea de vest a țării Myanmar/Burma și conflictele și persecuțiilor împotriva lor au început din 2012. Călugării buddhiști au pornit propagandă și în timp le-au restrâns mult drepturile și stilul de viață.

Criza din Myanmar a escalat pe 25 august, când armata a lansat operaţiuni de reprimare în vestul statutului Rakhine, după ce presupuşi militanţi rohingya au atacat baze ale armatei şi posturi ale poliţiei, omorând 12 oficiali ai serviciilor de securitate. Armata a declarat că au fost ucişi aproape 400 de presupuşi insurgenţi.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat că peste 860.000 de musulmani rohingya s-au refugiat de atunci în Bangladeshul vecin (date din 11 dec 2017). Conform UNICEF, circa 60% dintre refugiaţii rohingya sunt copii.

Populaţia care a rămas în nordul statului Rakhine se cifrează, potrivit MSF, la sute de mii şi este lipsită de orice formă de asistenţă umanitară.

ONU a calificat aceste acţiuni ale armatei Myanmarului şi ale miliţiilor budiste drept epurări etnice.

 

 

 

Dacă aceste imagini te-au făcut să plângi sau să te întrebi unde se îndreaptă Umanitatea…nu ai fi singura persoană.

Din august încoace mă uit la știri, plâng când văd oroarea care se întâmplă, mă înfurii pentru că la nivel mondial nu se intervine sau nu suficient și mă simt neputincioasă pentru că aș vrea să ajut și nu știu cum.

Nu contează ce religie ai, nimeni nu ar trebui să treacă prin atâta suferință.

Peste 400.000 refugiați Rohingya sunt copii, iar mulți dintre aceștia sunt orfani pentru că părinții lor au fost uciși, fie s-au pierdut de părinții lor în nebunia și teroarea evenimentelor.

Acum 1 lună am văzut pe facebook un video dintr-o tabără de refugiați sirieni și profund inspirată de munca lor cu copiii, de bucuria ce au adus-o, de vindecarea emoțională ce se ântâmplă din artă și de rescrierea Traumei unui popor, m-am decis să îi contactez.

 

 

Și au răspuns foarte repede 😀 iar Universul a conspirat ca ei să aibă un proiect de 4 săptămâni în taberele Rohingya din Bangladesh care începe pe 4 ianuarie 2018 în care vor implementa acest proiect de artă și pictură murală.

Artolution e un ONG american creat de 2 artiști care întervin în comunitățile de refugiați împreună cu artiștii locali pentru a crea punți de comunicare, de transformare a traumei și de eliberarea e emoțiilor și terorii, pentru a trezi un scop al comunității.

Sunt deja ONG-uri și Agenții care se ocupă de a le asigura adăpost, cele necesare zilnic, asistență medicală însă e o MUNCĂ Uriașă mai ales când ai peste 400.000 de copii care suferă de ceea ce se intâmplă.

De aceea e extrem de important să se implementeze proiecte educaționale pentru acești copii, pentru a diminua efectele la nivel psihologic și emoțional și a crea unitate la nivel de Comunitate pentru a susține procesul prin care ei trec.

hslff

Așa că mă voi alătura și eu acestui proiect de Artă, educație non-formală și vom lucra în 2 zone:

1. într-una din taberele de refugiați de la granița cu Myanmar 2. într-un orfelinat supra-aglomerat – În ambele locații vom aduce acest proiect de pictură mural, workshop-uri de educație non-formală, exerciții de cunoaștere și exprimare emoțională, samd.

Proiectul va avea componenta de educație și artă și în același timp în colaborare cu UNICEF va presupune un studiu sociologic de evaluare a efectelor acestor Program de artă în comunitățile afectate de traumă.

Intenția mea în acest proiect Artolution este de lucra cu fetițe și adolescentele care au fost traumatizate fizic, emoțional – unele din ele au fost violate sau au văzut femeile din jurul lor bătute și/sau violate.

Așa că te invit să îmi susții implicarea în acest Proiect Umanitar printr-o simplă DONAȚIE.

Noi vom avea nevoie de suport financiar pentru a ne acoperi materiale de lucru pentru sesiunile de pictură și artă care vor fi foarte multe. Așa să îți închipui că vom avea pe zi workshop-uri la care vor participa 400 de copii 😀

Tot ce rămâne din donații vor fi investiți fie în materiale pentru programele care vor fi continuate de artiștii și coordonatorii locali, fie în centre de tineret. (în funcție de donații și nevoi la fața locului)

Orice donație este necesară și va ajunge în folosul acestor copii.

Poți să donezi o singură dată sau să o faci lunar. Poți să donezi 10$, 20$, 100$, 200$ sau altă sumă pe care o dorești

și poți să dai share pe FB că să poată dona și prietenii tăi

Donațiile se fac pe site-ul ONG-ului Artolution. Click AICI 

Când faci donația te rog să treci la ADRESA numele meuLia Bolte, pentru a putea să primești pe viitor un email cu rezultatele acestui proiect. Să vezi cum am folosit fondurile donate de tine.

24955338_10212445730192494_5981306610895628823_o

De ziua mea aș vrea să pot să contribui în a aduce acest proiect pentru copiii Rohingya care au nevoie să transforme suferința.

Îți mulțumesc că mă susții să fac asta posibil și voi reveni curând cu vești din Bangladesh.

PS: Transportul, cazarea, materialele, asigurarea medicală și mesele zilnice mi le voi acoperi singură din fondurile proprii. Toți banii care sunt donați de voi vor ajunge direct in contul Artolution – ONG-ul care administrează acest proiect.

Cu drag de feminitate

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s